www.collageenproducten.nl.

Wintertips

De winter komt eraan – zo pas je je beautyroutine aan

Het is aftellen geblazen! Met de feestdagen in aantocht, liggen ook de koudere dagen in het verschiet en dat betekent dat je huid last kan krijgen van gevoeligheid en irritaties. Dalende temperaturen, de verwarming die weer aan gaat en zo nu en dan een ijzige wind die langs je wangen schuurt: ze hebben allemaal hun weerslag op je huid. Deze 5 eenvoudige tips zorgen ervoor dat je met een gelukkige, gezonde en gehydrateerde huid het seizoen instapt – aanpassen die routine!

1. Je huid dagelijks reinigen is een must

Het is tijd om je huid voor te bereiden op de kou en dat begint met een goede reiniging van het gezicht. Je huid heeft in de winter de neiging om vocht en vet te verliezen waardoor een droge huid ontstaat. Agressieve reinigers zijn daarom een absolute no go. Kies voor een milde, hydraterende cleanser zodat de huideigen oliën van de huid niet worden aangetast. Kies voor Deep Gentle Cleanser of Epigen Pollution Detox Cleansing Gel

2. Schaf een extra voedende dag- en nachtcrème aan

Tijdens de droge wintermaanden is hydrateren zeer belangrijk. Om te voorkomen dat je de talgproductie van je huid uit balans brengt door koude temperaturen en droge wind, kun je het beste kiezen voor een rijkere moisturizer. Probeer bij een gevoelige huid alcohol, parfum en parabenen zoveel mogelijk te vermijden. Hyaluronzuur en Collageen, gevat in huideigen lipiden, zijn daarentegen je redding dit seizoen. QMS Pearl Proteïn, Collagen recovery of Antioxidant.

3. SPF gebruik je óók in het najaar

Vergeet je zonbescherming ook tijdens de winter niet. Breng een SPF aan bovenop je crème om de huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon en om huidveroudering tegen te gaan. Straling van de zon kan ook door ramen en de wolken heendringen. Zeker als je deze winter op de piste te vinden bent, is deze stap een must. QMS Active Glow SPF 15 voor elke dag of Cellular Sun Shield SPF 50 op de piste.

4. Help je handen en nagels de winter door

We zijn nu lief geweest voor ons gezicht, maar het winterseizoen eist ook zijn tol van nagels en handen. Gebruik daarom regelmatig een handscrub om korte metten te maken met dode huidcellen en smeer je handen én nagels voor het slapen rijkelijk in met een hydraterende handcrème. Je nagels en nagelriemen smeer je ook in met onze QMS Handcare om de gevoelige huid rond de nagels te kalmeren en te verzachten. QMS Replenishing Protection Handcare.

5. Vergeet je de rest van je lichaam niet?

Nu is het ook de tijd om de rest van je lichaam aandacht te geven. Want, ook al is het grootste gedeelte bedekte tot aan de lente, het is juist nu belangrijk goed voor je huid te zorgen als je in het voorjaar weer happy in je favoriete jurkje wilt flaneren. Gebruik wekelijks een lichaamsscrub om dode huidcellen en schilfertjes te verwijderen en breng elke dag je bodylotion aan voor optimale hydratatie. QMS Active Refining Exfoliant Body Scrub, Active Exfoliant 5% Body Foam en Firming Collagen Body Lotion.

Met dit stappenplan ben je ongetwijfeld winter Proof. Benieuwd naar al onze beautyproducten? Ontdek ze hier. Heb je algemene vragen over onze huidverzorgingsproducten? Stel ze aan Huidinstituut Parkstad.

Huidinstituut Parkstad
Average rating:  
 0 reviews