kalk- schimmel nagels

Pico 4 laser - de oplossing

Je kunt eindelijk je teennagels weer tonen - draag weer slippers deze zomer


Pico 4 Laser tegen storende schimmelnagels


Wat is een kalknagel

Een kalknagel is een witte, verdikte en vaak ook vervormde nagel. Meestal zijn dit teennagels, maar we zien het ook wel eens op nagels van handen. De kalknagel wordt ook wel schimmelnagel genoemd, want de oorzaak is een schimmelsoort. Dezelfde schimmelsoort die ook voetschimmel veroorzaakt.

Hoe ontstaat een kalk- of schimmelnagel

De schimmel die een kalknagel veroorzaakt, kan worden overgedragen. Hierdoor kun je dus een kalknagel oplopen door met blote voeten gebruik te maken van openbare douches, sauna’s, zwembaden en andere badruimtes. Wanneer je het niet behandelt, zal de schimmel dus ook van de ene naar de andere nagel overgaan.

Behandeling

Kalknagels zijn lastig te behandelen met conventionele methoden, omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcrèmes en druppels zijn vaak niet genoeg en een intensieve medicatiekuur heeft vaak een hoop vervelende bijwerkingen. Een effectiever alternatief is de kalknagel laseren.

Bij Huidinstituut Parkstad laseren we je kalknagel met een Pico 4 laser. Deze laser vernietigt de schimmel, zonder de nagel of omliggende huid te beschadigen. Langzaamaan zal je oorspronkelijke nagel uitgroeien en groeit een gladde nagel terug. Je kalknagel laseren duurt per keer ongeveer een paar minuutjes.

Hoeveel behandelingen

Het aantal behandelingen bij kalknagel laseren is afhankelijk van de ernst van de kalknagel(s). Is de nagel maar licht aangetast? Dan ben je over het algemeen na drie laserbehandelingen alweer klaar. Wanneer de nagels flink aangetast zijn, zijn meestal 5 tot 6 behandelingen nodig. Tussen de afspraken in zit over het algemeen 1 tot 3 maanden. 

Hoelang het vervolgens duurt tot de nagel weer gezond is, is afhankelijk van de infectie en genetische factoren. Houd er rekening mee dat de gemiddelde nagel 1 mm per maand groeit. Het duurt dus al snel een paar maanden tot meer dan een jaar voordat je nagel weer helemaal netjes is.

We behalen geweldige resultaten, maar kunnen geen garantie geven.

Tarieven

1 voet € 70,-

2 voeten € 105,- Huidinstituut Parkstad
Average rating:  
 0 reviews