Een Glowing Winterhuid

QMS Medicosmetics huid tips

Een Glowing Winterhuid

Misschien wist je het niet, maar de blootstelling van een onbeschermde huid aan koude lucht is misschien wel net zo schadelijk als de blootstelling van de (onbeschermde) huid aan de zon. 

De inwerking van koude lucht op de huid beschadigt de huidbarrière waardoor het vochtpeil van de huid zakt en de huid droger en ook kwetsbaarder wordt. De overgang van de koude buitenlucht naar een warmere omgeving kan bovendien de haarvaatjes beschadigen omdat er veel van de elasticiteit van deze kleine adertjes wordt gevergd. Op den duur kan dit tot couperose leiden. Alles bij elkaar kan de winterkou, net zoals de zon, voor vroegtijdige huidveroudering leiden. Daarom is het belangrijk de bescherming van de huid te vergroten tijdens de herfst en de winter en te kiezen, naast het collageen, voor de rijkere en vollere cremes.

Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om je huidroutine aan te passen. Terwijl de huid in de zomer vaak gevoelig is voor onzuiverheden, heeft ze in de winter een extra portie vocht en rustgevende verzorging nodig. Om ervoor te zorgen dat je huid goed voorbereid is op de wintermaanden, willen we je graag enkele tips & tricks laten zien die je helpen om je huid te beschermen tegen de kou en tegelijkertijd in een paar stappen te verwennen:

De beste winter tips

• Reiniging is een belangrijk onderdeel van elke huidverzorgingsroutine. Breng 2 pompjes van onze Deep Gentle Cleanser aan, de emulsie in laten werken en zachtjes met cirkelvormige handbewegingen inmasseren en verwijderen met onze QMS spons.

 • Vergeet niet je huid te exfoliëren. Een droge huid en huidschilfers die zich aan je huidoppervlak kunnen vormen, moeten voorzichtig worden weggespoeld om de voeding van andere producten beter te laten absorberen. 

• Gebruik onze hydraterende serums ( Day Collagen Serum/ Night Collagen Serum ) intensief en consequent. Dat het buiten niet meer warm is, betekent niet dat we hydratatie kunnen overslaan. In feite hebben we net als veel kamerplanten in de winter meer hydratatie nodig om de stress van verwarming te bestrijden. 

• Geef je huid een extra boost. Een nachtmasker, Power Firm Mask – geeft de huid direct een boost ( vergeet niet je lippen mee te nemen ). Dit masker is barrière-herstellend, kalmerend en geeft tegelijkertijd een geweldige lift aan een doffe, vale teint. 

• Inclusief de handen met het Power Firm Mask om in te slapen. Het houdt je droge handen gehydrateerd! 

• Breng voordat je gaat slapen AHA Body Foam aan op je lichaam – een paar goede pompjes per ledemaat. Wassen in de ochtend voor een gladde, strakke huid.

• Als je uit een warme douche komt, verwen het hele lichaam met de Hydrating Boost om vocht vast te houden. Dus niet alleen het gezicht maar ook je Body kan profiteren van deze Hydrating Boost Mist! 

• Breng ’s morgens na het douchen de Firming Collagen Body Lotion aan om de huid van schouders tot tenen te kalmeren, te hydrateren, te voeden en te beschermen. 

• Breng een laagje Advanced Collagen Serum-In-Oil aan. Voeg het toe aan je dagelijkse routine. Marual-olie en Backuchi-olie als ingrediënt geeft dit geavanceerde serum een ​​zachte, effectieve stimulatie om de huid jong en gezond te houden.

QMS Medicosmetics huidspecialiste, QMS huidanalyse specialiste

Permanent Beauty Huidinstituut en schoonheidssalon voor de omgeving

Parkstad, Kerkrade, Heerlen, Geleen, Landgraaf, Klimmen, Schinnen, Brunssum, Maastricht, Heuvelland en Zuid Limburg

Vergelijkbare berichten