Zomer 2018 loopt ten einde Zon, warmte en een verontreinigd milieu, welk effect heeft dit op onze huid

Zomer 2018 loopt ten einde

Zomer 2018 loopt ten einde. Zon, warmte en een verontreinigd milieu, welk effect heeft dit op onze huid? Wat heeft de zomer van 2018 voor onze huid betekend?

Actina keratose

Het milieu is duidelijk aan het veranderen, de vervuiling in de lucht laat zijn tekenen op onze huid na. Fijnstof dringt diep in de huid en veroorzaakt aldaar veel schade. Nog nooit is er zoveel actina keratose geconstanteerd. Actina keratose is de voorloper van het plaveisel cel carcinoom m.a.w. huidkanker. Huidkanker komt steeds meer voor.

Huidkanker, rimpels en pigmentvlekken ontstaan steeds vaker dankzij ons verontreinigde milieu. Vooral moet het duidelijk zijn dat de huid haar broodnodige vocht verliest door het milieu, iedere dag weer. Wat dacht je van het gevaar van UV straling? UV A maakt je huid oud. Het breekt je collageen en elastine af. Collageen is een vochtbinder in je huid. Elastine zorgt voor een mooi stevige huid.

Stress

Als dit alles nog niet genoeg is komt er nog een veroudering factor bij… stress.

Dubbele stress, want het milieu betekent al een stress factor voor je huid. Voeg daar je eigen dosis stress nog eens bij en je kunt je voorstellen hoe de toekomst van je huid eruit ziet.

Je cel heeft een memory

Ben je je ervan bewust dat een huid een memory heeft? Deze memory wordt iedere dag beïnvloedt door bovenstaande oorzaken. Je huid heeft ook een immuunsysteem, een van nature aanwezige bescherming van je huid, tegen externe invloeden. Echter door de verandering van het milieu is dit immuunsysteem in diskrediet gebracht. Je immuunsysteem heeft hulp van buitenaf nodig en heeft dus jouw hulp nodig! Van de 23 organen die ons lichaam rijk is, is de huid het grootste orgaan, en dit orgaan kan niet meer zonder hulp van buitenaf.

Hulp voor je huid

  • SPF bescherming factor, hulp van buitenaf. Denk aan Cellular Sun SPF 50 of aan Sport Active Cream SPF 15
  • Anti-oxidanten, hulp van binnenuit. Denk aan Intravital Plus. Een aanvulling op je gezonde voeding, om je huid van binnenuit te beschermen en te verdikken.
  • 100% bescherming tegen de negatieve invloeden van het milieu, hulp van buitenaf. Denk aan het nieuwe Epigen Daily Detox Serum. Epigen Daily Detox Serum beschermt je huid direct, beschermt je huidcellen direct, zodat een schade niet tot in je cellen komt. Dank Epigen Daily Detox Serum blijft de memory van de huidcel onaangetast.

Epigen Daily Detox Serum

Een soort schild wat je op je huid legt, en dit schild zorgt ervoor dat de schade van het milieu buiten je huidcel blijft. Dit is de toekomst voor onze huid. Want als de schade al in de huid zit, ben je eigenlijk al te laat. Beter voorkomen dan genezen! De nieuwe kennis van Dr.E Schulte gaat daarom, om de schade veroorzaakt door het milieu, voor te zijn! Pas dan is werken op huidverjonging mogelijk!

Het leuke echter is dat je de toekomst van je huid, ongeacht je leeftijd, zelf kunt bepalen. Dit noemen we epigenetica. Hoe ga jij met je huid om? Wat is je huid je waard? Je huid en haar gezondheid zullen je dankbaar zijn, wanneer je de juiste cosmetica gebruikt. Door de juiste ingrediënten toe te voegen aan je huid, zal haar verdedigingslinie optimaliseren!

Deze blog heb ik geschreven, mede dankzij informatie van Monique Aerdts.

QMS Medicosmetics huidspecialiste

Permanent Beauty Huidinstituut en schoonheidssalon voor de omgeving

Parkstad, Kerkrade, Heerlen, Geleen, Landgraaf, Klimmen, Brunssum, Maastricht, Heuvelland en Zuid Limburg

Huidspecialiste Ilona Inceman

Huidspecialiste Ilona Inceman is gespecialiseerd in anti-aging behandelingen, huidverbetering en permanente make-up.