Schilferige droge huid Heb je ook een huid die schilferig en droog is

Schilferige droge huid

Heb je ook een huid die schilferig en droog is. De huid is het grootste orgaan van je lichaam en daarom moet je er zuinig op zijn. Om je huid in goede conditie te houden moet je, je huid goed verzorgen. Een gezonde huid bevat voldoende vocht en is in staat om zelf huid eigen lipides of vetten aan te maken. Bij een droge huid bevat de bovenste huidlaag microscopische kleine scheurtjes. De huid is beschadigd en verliest daardoor veel vocht. je huid is niet langer in staat voldoende vocht vast te houden en Uw huid droogt uit.

Hoe ontstaat een schilferige droge huid

De bescherming van de huid barriere is verstoord. De huid eigen vetten, lipides en cholesterol zijn verminderd aanwezig. Wanneer de huid te vaak beschadigd wordt, kunnen je basaal cellen niet eindigen zoals het moet, op je opperhuid, als dode huidschilfers.  Ze raken beschadigd, waardoor ze in het granulosum geen lipides, cholesterol en ceramide kunnen produceren. Deze vormen het smeerlaagje op onze huid, wat je beschermt tegen indringen van schadelijke stoffen en bacterien, maar er tevens voor zorgt dat je huid geen vocht verliest en niet uitdroogt.

Behandelen van een schilferige droge huid

Verzorging thuis

  • 2×2 intravital plus
  • Deep Cleansing milk QMS
  • Liquide Proteine QMS
  • Relax-o-Firm masker

Frequente huidbeschadiging op lange termijn werkt verouderend

Tegenwoordig zijn needling en huid beschadigende behandelingen heel hot. Men noemt zich een anti-aging salon door huiden te peelen en met naalden te bewerken tot bloedens toe. Op korte termijn inderdaad een straffende behandeling omdat fibroblasten worden aangezet tot het aanmaken van collageen, maar op langere termijn is het tegendeel het geval! Naar mate we ouder worden, vermindert de hoeveelheid fibroblasten in onze huid en bovendien verkorten de telomeren sneller. Wanneer de telomeren “op” zijn, sterft je cel af. In de overgang stopt de aanmaak van collageen vrijwel geheel, doordat ons lichaam vrijwel geen oestrogeen meer aanmaakt. Wanneer we na de overgang onze huid “kapot” peelen en met rollers bewerken, kan de huid zich niet meer herstellen door collageen en vormt de huid littekenweefsel( onderhuids), waardoor onze werkstoffen niet meer door de huid opgenomen kunnen worden en er geen celcommunicatie meer kan plaats vinden. Met celcommunicatie bedoel ik, door cellen in de epidermis te prikkelen, sturen deze signalen naar cellen in de dermis, waardoor b.v. collageen wordt geproduceerd. Op deze manier werken enkele producten van !QMS. Dit kan alleen optimaal functioneren als de opperhuid niet beschadigd wordt. Met ons collageen hoeft de huid niet kapot gemaakt te worden. Collageen is door dr. Schulte dusdanig bewerkt en gepatenteerd, dat het rechtstreeks door de huid wordt opgenomen en zich bindt aan vocht. Dit is anti-aging op lange termijn, maakt je huid gezond en brengt je huid weer in balans. Dus ook perfect bij eczeem, acne en overgevoelige huiden.

QMS Medicosmetics huidspecialiste

Permanent Beauty Huidinstituut en schoonheidssalon voor de omgeving

Parkstad, Kerkrade, Heerlen, Geleen, Landgraaf, Klimmen, Schinnen, Brunssum, Maastricht, Heuvelland en Zuid Limburg

 

Huidspecialiste Ilona Inceman

Huidspecialiste Ilona Inceman is gespecialiseerd in anti-aging behandelingen, huidverbetering en permanente make-up.