Rosacea Wat is rosacea en wat kun je er aan doen?

Rosacea behandelen met QMS Medicosmetics

Rosacea is een aandoening van de huid in het gelaat. Kenmerkend zijn rode wangen, een rode neus en puisten. Het is een vervelende aandoening die kan leiden tot schaamte en onzekerheid. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en vooral bij mensen met een lichte huid.

Rosacea betekent letterlijk “rood als een roos”. De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. De soms nog gebruikte medische term “acne rosacea” is wat verwarrend omdat rosacea niets met acne te maken heeft. Rosacea komt op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal tussen de 30ste en 50ste jaar en met name dan bij vrouwen. Deze behandeling is een fase O behandeling van QMS Medicosmetics.

Hoe ontstaat rosacea

De oorzaak van rosacea is niet bekend. Er bestaan vele theorieën over de ontstaanswijze. Een theorie zegt dat de bloedvaatjes in het gelaat abnormaal verwijd zijn door een toegenomen bloedstroom van de gezichtshuid en/of door een veranderde reactiepatroon van de bloedvaatjes op prikkels van binnenuit en van buitenaf. Hierdoor ontstaat er een stilstand van het bloed wat een ontstekingsreactie uitlokt met als gevolg roodheid, zwelling, bultjes en puskopjes. Bij het ontstaan van rosacea spelen afwijkingen in de kleine bloedvaatjes en zonneschade mogelijk een rol. Er zijn factoren die de ernst ervan kunnen beïnvloeden zoals bijvoorbeeld milieu, medicatie, warmte, pittig eten, alcohol en stress.

Het milieu en luchtverontreiniging

Onze huid is in staat gas op te nemen. Helaas is ons milieu sterk verontreinigd en vormen schadelijke gassen en fijnstof een grote bedreiging voor de gezondheid van onze huid.

Onze huid staat constant in direct contact met de lucht waarin we ons bewegen en waarin we leven. Hoewel onze huid een stevige barrière vormt voor invloeden van buitenaf, blijken de minuscule vloeibare en vaste deeltjes, waaruit fijnstof bestaat, toch schade te kunnen veroorzaken. Schade die uiteindelijk zorgt voor een versnelde huidveroudering en/of huidaandoeningen.

Uit onderzoek is gebleken dat fijnstofdeeltjes, die onder meer bestaan uit zuren, metalen, stof en chemicaliën, veranderingen in de huid teweeg kunnen brengen. Luchtvervuiling is dus naast roken, zon, alcohol, te laat naar bed en ongezond eten absoluut een factor die invloed heeft op de conditie van je huid.

Epigen Daily Detox Serum

Sinds zijn recente lancering heeft EpiGen Daily Detox Serum overal ter wereld lovende kritieken gekregen. Omdat vervuiling nu als een belangrijk probleem voor de huid wordt beschouwd, is dit geavanceerde serum tegen verontreiniging een broodnodige toevoeging aan je huidverzorgingsroutine.

De reden waarom vervuiling zo’n vijand van de huid is, is dat de schade die het kan veroorzaken niet alleen op het oppervlak van de huid ligt, aangezien verborgen verontreinigende deeltjes in de lucht kunnen doordringen in de diepere lagen waar ze meer langdurige schade aanrichten. Dit kan de huid meer gevoelig maken voor irritaties, uitdroging, gevoeligheid en vroegtijdige veroudering, die allemaal op jonge leeftijd kunnen beginnen. Ontgiften is niet genoeg; de huid moet herstellen en regenereren om te beschermen tegen blijvende schade.  

Ontgiften en herstellen

Hier komt EpiGen Daily Detox Serum om de hoek kijken, de innovatieve formule is ontworpen om meerdere voordelen te bieden bij het verminderen van de milieueffecten op de huid. De combinatie van baanbrekende wetenschap met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zorgt voor gerichte actie die het regeneratieve proces van de huid ondersteunt, en activeert het cellulaire reinigingsproces om de huid van schadelijke verontreinigingen te ontgiften en helpt bij het repareren van de DNA-structuur met het oog op een langer durende bescherming.

Shop EpiGen Daily Detox Serum online

De behandeling met QMS Medicosmetics

Het is een fase 0 (nul) behandeling van QMS Medicosmetics. Dit wil zeggen dat we de meest milde behandeling doen om het huidprobleem te gaan aanpakken. De behandeling bestaat uit:

  • reiniging met Deep Cleansing milk
  • algenmodelage
  • zuurstof
  • Repair 3 Complex

Behandelprijs 69 euro

De verzorging voor thuis met QMS Medicosmetics

Kunnen wij je helpen om je huidprobleem te behandelen? Maak gerust een afspraak om te kijken naar de mogelijkheden.

online shop

QMS Medicosmetics huidspecialiste

Permanent Beauty Huidinstituut en schoonheidssalon voor de omgeving

Parkstad, Kerkrade, Heerlen, Geleen, Landgraaf, Klimmen, Schinnen, Brunssum, Maastricht, Heuvelland en Zuid Limburg

 

Huidspecialiste Ilona Inceman

Huidspecialiste Ilona Inceman is gespecialiseerd in anti-aging behandelingen, huidverbetering en permanente make-up.