• Home /
  • Blog
  • / QMS Medicosmetics Hyaluronzuur – wondermiddel of te mooi om waar te zijn

QMS Medicosmetics Hyaluronzuur – wondermiddel of te mooi om waar te zijn Hyaluronzuur verdwijnt als we ouder worden - dus dit moeten we weer aanvullen

QMS Medicosmetics Hyaluronzuur – wondermiddel of te mooi om waar te zijn

QMS Medicosmetics Hyaluronzuur – wondermiddel of te mooi om waar te zijn. Hyaluronzuur verdwijnt als we ouder worden – dus dit moeten we weer aanvullen.

Een paar jaar geleden kwam in cosmeticaland ineens de term hyaluronzuur op. Het zou hét wondermiddel tegen rimpels zijn. Nou is het vaak zo met dit soort hypes, dat het komt en weer gaat met de volgende hype. Maar hyaluronzuur bleek een blijvertje.

Hyaluronzuur zit al in je hele lichaam

Hyaluronzuur hebben we allemaal in ons lichaam. Ons lichaam maakt het zelf aan. We hebben het hard nodig om onze gewrichten soepel te houden namelijk.  Het is aanwezig in heel je lichaam, ook in je hart, je longen en je botten.

Maar het zit vooral in onze huid. In je huid zorgen de hyaluronzuur moleculen voor het vochtgehalte van je huid. Deze moleculen kunnen namelijk watermoleculen aan zich binden en vasthouden tot wel 600 keer hun eigen gewicht. Net minuscule sponsjes die zich volzuigen met vocht uit de lucht en uit je diepere huidlagen.

Hyaluronzuur verdwijnt met de jaren

Je eigen hyaluronzuurmoleculen zijn dus verantwoordelijk voor die soepele, glanzende en gladde huid die je als kind had. Want helaas, je lichaam produceert steeds minder hyaluronzuur naarmate je ouder wordt.Tegen de tijd dat je 40 bent, is er nog maar 50% over van de hoeveelheid hyaluronzuur in je lichaam. Juist de bovenste laag van je huid verliest de meeste hyaluronzuur met de jaren. En dat zie je terug in een doffere huid, een drogere huid, fijne lijntjes en rimpels.

Het ontbreken van vocht in de huid als we ouder worden is een oorzaak van fijne lijntjes en rimpels, dus het is belangrijk om dit te bestrijden met hyaluronzuur in je huid. Je vindt het in onze producten, namelijk:

Tekst verkregen van QMS Medicosmetics en Loveli.

QMS Medicosmetics huidspecialiste

Permanent Beauty Huidinstituut en schoonheidssalon voor de omgeving

Parkstad, Kerkrade, Heerlen, Geleen, Landgraaf, Klimmen, Schinnen, Brunssum, Maastricht, Heuvelland en Zuid Limburg

 

Huidspecialiste Ilona Inceman

Huidspecialiste Ilona Inceman is gespecialiseerd in anti-aging behandelingen, huidverbetering en permanente make-up.