• Home /
  • Blog
  • / QMS Medicosmetics en verstandig omgaan met zon

QMS Medicosmetics en verstandig omgaan met zon Tips van Huidinstituut Parkstad en bijbehorende producten

QMS Medicosmetics en verstandig omgaan met zon

QMS Medicosmetics en verstandig omgaan met zon. Tips van Huidinstituut Parkstad en bijbehorende producten:

SPF – Sun Protection Factor

Welke SPF is geschikt voor je? Het SPF beoordeling systeem, Sun Protection Factor,  is in wezen een maat voor hoe lang een zonnebrandcrème je huid beschermt tegen de effecten van UVB-stralen. UVB-stralen veroorzaken zonnebrand. Een hogere SPF waarde verhoogt de tijd die je in de zon kunt doorbrengen, maar alleen in kleine stappen, zodat alles met betrekking tot SPF 50 het beschermingsniveau niet aanzienlijk verhoogt.

Het belangrijkste aspect is het gebruik van breedband zonwering, dwz het beschermt je tegen UVA- en UVB-straling en nooit onder SPF 15.

Houd ook rekening met belangrijke ingrediënten zoals selectieve UV-filters, die de UV-stralen afstoten of weerkaatsen, in plaats van ze te absorberen. En voedende moisturizers om de door de zon veroorzaakte droogte van de huid te compenseren.

QMS Medicosmetics Cellular Sun Protection SPF 50 bevat een uitgebalanceerde UVA / UVB-bescherming en DNA Repair Complex om de huid te beschermen tegen zonnebrand en vroegtijdige veroudering. De hoge SPF waarde van deze formulering maakt het mogelijk dat het beschermende effect zelfs onder extreme omstandigheden, b.v. in de bergen, de tropen en aan de zee, zeer effectief is.

Houd er rekening mee dat elke zonnebrandcrème slechts zo goed is als de toepassing, dus neem een ​​paar minuten de tijd om deze grondig op alle blootgestelde delen aan te brengen.

Extra zorg voor jonge kinderen

Voor de kinderen zijn de regels heel eenvoudig. Het eerste is dat kinderen altijd producten moeten toepassen met extreem hoge beschermingsniveaus. Baby’s jonger dan 6 maanden moeten extra voorzichtig zijn en mogen niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Zelfs een enkele zonnebrand in de kindertijd kan het risico op melanoom verhogen, dus het is belangrijk om altijd een zonnescherm met een hoge beschermingsfactor te gebruiken en deze herhaaldelijk toe te passen, vooral als ze zich in of op het water bevinden.

Kinderen hebben ook de neiging om hun ogen te wrijven, dus kies een zonnebrandcrème die geschikt is voor de gevoelige huid. De beschermende maatregelen stoppen niet met zonnebrandcrèmes. Zorg ervoor dat ze een goede zonnebril hebben die de schadelijke UV-stralen filtert. Breedgerande hoeden zijn goed voor alle leeftijden en onthouden altijd om de hydratatie te behouden, bij voorkeur met water. Water drinken is altijd van belang, maar zeker tijdens de warme zomer maanden.

Bijbehorende producten

QMS Medicosmetics huidspecialiste

Permanent Beauty Huidinstituut en schoonheidssalon voor de omgeving

Parkstad, Kerkrade, Heerlen, Geleen, Landgraaf, Klimmen, Brunssum, Maastricht, Heuvelland en Zuid Limburg

Huidspecialiste Ilona Inceman

Huidspecialiste Ilona Inceman is gespecialiseerd in anti-aging behandelingen, huidverbetering en permanente make-up.