Pigmentvlekken Hoe behandel je pigmentvlekken?

pigmentvlekken behandeling

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen, is dat mogelijk? Pigmentvlekken op de huid worden veroorzaakt door een teveel aan melanine. Er ontstaan donkere bruine plekjes. De zon is vaak de boosdoener als oorzaak van pigmentvlekken. Daarom zien we pigmentvlekken vooral voorkomen in het gezicht en op de handen. Deze worden het vaakst blootgesteld aan zonlicht.

Hoe behandel je pigmentvlekken

  • Pigmentvlekken zijn een gevolg van een ophoping van pigment (melanine) en zijn in het algemeen goed te behandelen. Door de IPL behandelingen halen we het pigment wat dieper in de huid gelegen is naar boven. Na de eerste 2 à 3 dagen wordt de pigmentvlek dan ook donkerder. Er zullen kleine korstjes ontstaan doordat de huid het overschot aan pigment af gaat stoten. Na enkele behandelingen verdwijnt de pigmentvlek en zie je een veel lichtere/roze huid. Prijs per behandeling 50 euro.
  • Door middel van een chemische peeling worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd. Chemische peeling is een techniek om rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Ook zonbeschadiging en pigmentvlekken kunnen ermee worden behandeld. De oppervlakkige huidlaag, daar waar het pigment zich bevindt (en dus de donkere vlekjes), wordt verwijderd. Het herstelproces wordt gekenmerkt door een nieuwe huidlaag met een meer regelmatige pigmentatie. Het toepassen van een verhelderende crème enkele weken voor de behandeling, helpt om de huid voor te bereiden. De Dermaceutic Cosmo Peel helpt donkere vlekjes te verminderen en bevordert een gelijkmatige teint.

Wat is een chemische peeling

Bij een chemische peeling (peeling is Engels voor afpellen, vervellen) wordt de huid door chemicaliën oppervlakkig verwond. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder. Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook pigmentvlekken, wijde poriën en niet al te diepe acne-littekens kunnen ermee worden behandeld. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van sterk zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grove acnelittekens. Oppervlakkige peelings kunnen, als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast.

Per behandeling vanaf 75 euro

 

Pigmentvlekken verwijderen doe je bij huidspecialiste

Permanent Beauty Huidinstituut en schoonheidssalon voor de omgeving

Parkstad, Kerkrade, Heerlen, Geleen, Landgraaf, Klimmen, Schinnen, Brunssum, Maastricht, Heuvelland en Zuid Limburg

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews

Huidspecialiste Ilona Inceman

Huidspecialiste Ilona Inceman is gespecialiseerd in anti-aging behandelingen, huidverbetering en permanente make-up.