• Home /
  • Blog
  • / Wat je moet weten als je je huid op lange termijn wilt verbeteren

Wat je moet weten als je je huid op lange termijn wilt verbeteren Skin has a memory, and you can affect it's destiny

Wat je moet weten als je je huid op lange termijn wilt verbeteren

Wat je moet weten als je je huid op lange termijn wilt verbeteren. Skin has a memory, and you can affect it’s destiny. Je huidcellen hebben een geheugen, en jij hebt de kwaliteit ervan in eigen hand,

Skin has a memory, and you can affect it’s destiny

Stel, er stoort iets aan je huid, een pigmentvlek of meerdere vlekjes, rimpels, littekens het maakt niet uit wat, en je bent bereid elke ingreep, wat dan ook te ondergaan, dan is er iets waar je rekening mee moet houden. Studies rondom epigenetica hebben uitgewezen dat we de huid kunnen beïnvloeden, zowel positief als negatief.
Je huidcel, die ontstaat in de Epidermis bevat voordat het een dode huidcel wordt een kern. Deze kern oftewel nucleus bevat erfelijk materiaal. Dit erfelijk materiaal, je DNA, bepaalt wie je bent. DNA erf je van je ouders, dit is genetisch bepaald, en kan niet veranderd worden.

RNA, te beïnvloeden erfelijk materiaal

Diezelfde kern bevat echter ook RNA. RNA kunnen we wel zelf beïnvloeden. Dit doen we vaak zonder dat we er zelf erg in hebben, bijvoorbeeld onze leefgewoonte, voeding, slaap ritme, maar ook hoe we met onze huid omgaan. Hoe je leeft, en omgaat met je huid, bepaalt je volgende huidcel, die namelijk een kopie is van de vorige huidcel. Je huidkern kopieert elke maand. De cel stoot af naar de epidermis en wordt je dode huidschilfer.

In je RNA slaan alle negatieve invloeden zich op, bijvoorbeeld zonschade. Iedere keer heeft zich deze schade gekopieerd en bij geen verandering naar de huid toe, bv huidbescherming door Cellular Sun SPF 50, kan deze schade uiteindelijk huidkanker worden. Eerst ontstaat er een vreemd plekje voordat het als huidkanker kan worden vastgesteld. Hier kan een tijdsverloop van 15 tot 25 jaar tussen zitten. Zo is Actina Keratose de voorloper van een Plaveiselcelcarcinoom, huidkanker.

Milieu

Het milieu, wat heeft dat nu met mijn huid te maken, zou je denken. Tegenwoordig eigenlijk alles. Al in 1851, was de Duitse professor Gerlach in staat om aan te tonen dat de menselijke huid zuurstof op neemt uit de atmosfeer. Lees hier meer.

Zuurstof opname door je huid

Toch zeer veel later kwamen de zuurstof apparaten op de markt, en nog veel later starten de ziekenhuizen met zuurstof tanks indien wonden niet wilden genezen. Zuurstof werkt huid genezend.

Tot ongeveer je veertigste levensjaar is de zuurstof hoeveelheid van je huid en het transport ervan in een goede conditie. De zuurstof opname regelt de jongere huid normaal zelf. Zuurstof wordt actief overgedragen van je middelste huidlaag, de dermis, naar je bovenste huidlaag, je epidermis. Echter na je veertigste levensjaar komt er een verandering, waardoor het zuurstof gehalte niet meer zo vanzelfsprekend is. Hierdoor ontstaat er een zuurstof tekort naar je huidcellen toe, met alle veroudering gevolgen van dien. Het lichaam heeft niet graag te korten, dus zoekt het een oplossing. Deze oplossing is alles behalve gezond, namelijk, de huid haalt het tekort aan zuurstof gehalte uit de lucht, uit ons verontreinigde milieu.

De kwaliteit zuurstof die we inademen is anno 2018/2019 niet meer zo gezond te noemen. Ons milieu en de lucht zitten vol vrije radicalen, die tot diep in onze huid kunnen dringen. Zo wees een milieu test in België uit, dat de kinderen van een school in Brussel, roetdeeltjes in de urine hadden.

Je huid beschermt

Je lichaam bestaat uit 23 organen waarvan de huid het grootste is. Een huid dient op de eerste plaats om je te beschermen tegen indringen van bijvoorbeeld ziektekiemen, bacteriën, uv straling, fijnstof etc.
Een huidcel kopieert om de 28 tot 30 dagen om uit te groeien tot een dode cel. Deze dode huidcel blijft maar liefst 12 dagen op de oppervlakte van je huid liggen, voordat de dode cel afvalt als een schilfer. Deze zelfde schilfer heeft dus een functie, namelijk het beschermen van je huid. Deze dode huidschilfer kun je beschouwen als een stukje van je immuunsysteem.

Huidbescherming komt tegenwoordig voor huidverjonging

Niet omdat we betere resultaten willen halen, maar simpelweg omdat het moet. De beschermende laag van onze huid heeft door het milieu, een belangrijke functie gekregen. Het laat ons ook anders naar onze huid kijken. Natuurlijk willen we mooier ouder worden, en daar ook aan blijven werken. Maar de inzichten veranderen langzaam maar zeker, namelijk dat je huid beschermen voor huidverjonging komt.

Wat ben ik Dr. Schulte en QMS Medicosmetics dankbaar. Ik kan nu op een gepaste wijze met je huid omgaan, zodat je er niet alleen van geniet op korte termijn, maar vooral op lange termijn, want onthoud: je huid heeft een memory.

Behandelingen

  • Zuurstof Therapie
  • QMS behandelingen, zeer belangrijk: de osmotische algenpakking voor vochtstuwing en gesplitst collageen, komt in je huid en bindt zich 300 keer aan vocht.
  • Bindweefsel massage
  • Ultralift spierversteviging
  • Ultrasound
  • Coolift
  • De juiste ingrediënten terug geven aan je huid, die je huid tekort komt, dankzij de thuisverzorging. 365 dagen thuis de juiste verzorging is essentieel voor een mooiere huid op lange termijn! Shop QMS producten online.

Bron: M. Aerdts

QMS Medicosmetics huidspecialiste

Permanent Beauty Huidinstituut en schoonheidssalon voor de omgeving

Parkstad, Kerkrade, Heerlen, Geleen, Landgraaf, Klimmen, Schinnen, Brunssum, Maastricht, Heuvelland en Zuid Limburg

Huidspecialiste Ilona Inceman

Huidspecialiste Ilona Inceman is gespecialiseerd in anti-aging behandelingen, huidverbetering en permanente make-up.