Huidveroudering door vrije radicalen Bescherm je huid tegen vrije radicalen

qms medicosmetics huidinstituut parkstad

Huidveroudering door vrije radicalen

Huidveroudering is een zeer actueel thema. Belangrijke factoren die het normale huidveroudering proces versnellen zijn vrije radicalen.

Wat zijn vrije radicalen

Alles, onze lichaamscellen, ons voedsel, is opgebouwd uit atomen. Atomen bestaan uit protonen en hun bijbehorende elektronen. Een vrije radicaal is een atoom dat een of meer elekronen mist. Daardoor is het atoom onstabiel. Het onstabiele atoom valt andere atomen aan om een elektron af te pakken en daardoor terug te keren naar zijn originele stabiele staat.

Invloed van vrije radicalen op je huid

Deze ketting reactie kan zich overal in het lichaam afspelen en veel schade aanrichten, ook en misschien vooral in je huid. Wanneer namelijk vrije radicalen de collageen cellen aanvallen, wordt collageen op die plek minder rekbaar en zal er sneller een rimpel ontstaan.

DNA en RNA

Ernstiger is het wanneer vrije radicalen de celkern aantasten. In al onze lichaamscellen zit een celkern, ook wel nucleus genaamd, waarin al ons erfelijk materiaal zit opgeslagen, namelijk het DNA. Dit DNA wordt constant gelezen en gedupliceerd door het zogenaamde RNA.

Wanneer een lichaamscel zich deelt, zorgt het RNA ervoor dat in de celkern van de nieuwe cel precies hetzelfde erfelijk materiaal wordt opgeslagen. Is het DNA echter door vrije radicalen beschadigd, wordt dit beschadigde DNA gekopieerd. Deze nieuwe minderwaardige cellen kunnen hun functie derhalve niet goed uitvoeren. Het resultaat is slecht functionerende organen, vroegtijdige veroudering of zelfs het ontstaan van tumoren.

Wat kun je doen tegen vrije radicalen

  • Beschermen van buitenaf tegen schadelijke invloeden van ons milieu door Sport active cream overdag te gebruiken
  • Beschermen tegen UV licht en daardoor veroorzaakte verbranding van je huid met Cellular Sun Protection SPF 50
  • Beschermen en verstevigen van je celwand waardoor vrije radicalen geen kans hebbenm om tot in je cel door te dringen. Van binnenuit beschermen met Intravital Plus

QMS Medicosmetics huidspecialiste

Permanent Beauty Huidinstituut en schoonheidssalon voor de omgeving

Parkstad, Kerkrade, Heerlen, Geleen, Landgraaf, Klimmen, Brunssum, Maastricht, Heuvelland en Zuid Limburg

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Huidinstituut Parkstad
Average rating:  
 0 reviews

Huidspecialiste Ilona Inceman

Huidspecialiste Ilona Inceman is gespecialiseerd in anti-aging behandelingen, huidverbetering en permanente make-up.